Uniform

Alle leden van scouting Kizito dragen bij hun bijeenkomsten een uniform. Dat is gebruikelijk bij de gehele scouting wereldwijd en zorgt ook voor een duidelijke herkenning. Bij scouting Kizito volgen we de uniformrichtlijnen van Scouting Nederland. Echter deze richtlijnen zijn niet altijd even duidelijk over het aanbrengen van de diverse insignes en badges. Vandaar dat we hieronder onze groepsrichtlijnen hebben aangegeven zodat het voor iedereen van onze groep wel overzichtelijk en duidelijk is.

Trui/Blouse
Deze verschillen per speltak:

1. Bevers: Rode blouse
  2. Welpen: Groene blouse
  3. Scouts: Beige blouse
  4. Explorers: Brique (oranjebruin) blouse
  5. Roverscouts: Algemene Kizito outfit (of eventueel Brique (oranjebruin) blouse)
  6. Plusscouts: Algemene Kizito outfit (of de oude Zwarte trui/rood shirt)
  7. Bestuur: Brique blouse (of kleur van laatst gedraaide speltak)

Verder hebben we nog onze scouting Kizito shirts en truien die gedragen kunnen worden als uniform, hierbij geldt wel dat het aangegeven moet zijn door de stafleden. Is dat niet het geval dan geldt de blouse (trui voor Plusscouts) als uniform! Momenteel zijn er alleen nog maar Scouting Kizito shirts te bestellen bij de stafleden.

Uniformrichtlijn Scouting Kizito

Afbeelding van het uniform waar alles hoort te zitten

1.   Groepsdas (rood/zwart met witte bries)*
2.   Blouse/trui (afhankelijk van speltak)*
3.   Blauwe broek
4.   Riem
5.   Patrouillelinten (Welpen/Scouts)
6.   Verdiende vaardigheidsinsignes, badges kampeerterreinen en scoutingactiviteiten
7.   Basis- en kamperkenningen stafleden
8.   Lustrumtekens stafleden
9.   Installatieteken Scouting Nederland
10. Vlaggen van links naar rechts: Provincie-, Nederlandse- en Europese vlag (Europese vlag aan knoopzijde)
11. Naambandje, regiobadge, jubileumbadge en naambandjes scoutingactiviteiten.
12. Speltakteken

* Groepsdas is verkrijgbaar bij stafleden en de blouse of trui bij scoutshop (m.u.v. trui/shirt/polo van Roverscouts, Plusscouts en scouting Kizito truien/shirts. Deze zijn ook verkrijgbaar bij stafleden)